Covid-19 Σχέδιο Δράσης

Συντονιστής για την επίβλεψη της εφαρμογής του σχεδίου δράσης : Αντώνιος Ζύμαρης
Υπεύθυνος εφαρμογής του σχεδίου για την διαχείρηση ύποπτου κρούσματος : Αντώνιος Ζύμαρης


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Το Ξενοδοχείο έχει λάβει από το αρμόδιο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος το απαραίτητο Υγειονομικό Πρωτόκολλο λειτουργίας τμημάτων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τις οδηγίες ΕΟΔΥ και Υπουργείου Τουρισμού.
Έχουν ληφθεί όλα τα προτεινόμενα και απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαμονή των Πελατών.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Ξενοδοχείο ξένων και επισκεπτών, γενικά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δεν διαμένουν και δεν εργάζονται σε αυτό. Ο κανονισμός με βάση τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας και το σχέδιο δράσης είναι ανηρτημένα σε εμφανές σημείο της Υποδοχής και στην ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου. Έχει τοποθετηθεί όπου είναι απαραίτητο η ειδική σήμανση για την αποφυγή συνοστισμού, τήρηση αποστάσεων, χρήση αντισηπτικών μέσων, κλπ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
- Το Προσωπικό του ξενοδοχείου έχει εκπαιδευθεί από τον Συντονιστή στα νέα μέτρα και κανόνες λειτουργίας και εργασίας, ενημερώνεται δε συνεχώς για όποιο νέο μέτρο ανακοινωθεί.

- Το Ξενοδοχείο παρέχει στο Προσωπικό συνεχώς όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

- Ο Συντονιστής έχει λάβει από το Προσωπικό υπεύθυνες δηλώσεις ότι έχουν κατανοήσει πλήρως τον τρόπο εργασίας τους και ότι δεσμεύονται να τηρούν απαρέκλιτα τα ατομικά μέτρα προστασίας.

ΥΠΟΔΟΧΗ
- Έχει τοποθετηθεί στο Γραφείο Υποδοχής προστατευτικό χώρισμα και ειδική συσκευή για την αποστείρωση των κλειδιών των δωματίων και διαφόρων αντικειμένων

- Στην είσοδο έχει τοποθετηθεί συσκευή με αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση χεριών

- Με βάση τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας ορίζεται ως ώρα άφιξης 15:00 το ενωρίτερο

- Με βάση τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας ορίζεται ως ώρα αναχώρησης 11:00 το αργότερο

- Ο Πελάτης με την άφιξη του συμπληρώνει ο ίδιος φόρμα συμφωνίας με τα στοιχεία του και τους όρους διαμονής, αποδεχόμενος παράλληλα τον κανονισμό λειτουργίας του Ξενοδοχείου

- Μαζί με το κλειδί του δωματίου του παραλαμβάνει αντίγραφο της φόρμας και το σχέδιο δράσης

- Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η αποφυγή συνοστισμού και η τήρηση των απαραίτητων μέτρων

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΩΙΝΟΥ

- Στην είσοδο έχει τοποθετηθεί συσκευή με αντισηπτικό υγρό για την απολύμανση χεριών.

- Είναι απαραίτητη η χρήση πριν την είσοδο στο εστιατόριο και κατά την έξοδο από αυτό

- Συνιστάται η τήρηση απόστασης ασφαλείας από τον προηγούμενο πελάτη και από το διπλανό τραπέζι. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση τραπεζιών και επίπλων από τις υπάρχουσες θέσεις τους.

- Το Πρωινό σερβίρεται σε μπουφέ από τις 08:00 έως τις 10:30. Τηρείται σειρά προτεραιότητας. Συνιστάται η αποφυγή συνοστισμού και η τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

- Ο κλιματισμός δεν λειτουργεί. Λειτουργεί μόνον ο εξαερισμός της αίθουσας με τεχνικά και φυσικά μέσα (ανοικτά παράθυρα)

- Τα είδη του μπουφέ είναι σε ατομικές μερίδες, οι λαβίδες σερβιρίσματος αντικαθίστανται τακτικά. Τα σκεύη και κουβέρ πλένονται σε πλυντήριο στους 70ο και απολυμαίνονται συστηματικά. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ειδών του μπουφέ εκτός του εστιατορίου. Σε περίπτωση επιθυμίας παροχής του Πρωινού στο δωμάτιο να ενημερώνεται το Προσωπικό

ΔΩΜΑΤΙΑ

- Τα δωμάτια καθαρίζονται, απολυμαίνονται επιμελώς και αερίζονται με ανοικτά παράθυρα πριν την άφιξη του Πελάτη

- Το Προσωπικό καθαριότητας χρησιμοποιεί όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και πιστοποιημένα υλικά καθαριότητας και απολύμανσης. Η γενική απολύμανση του δωματίου επιτυγχάνεται με την χρήση ατμοκαθαριστή

- Στο δωμάτιο υπάρχουν μόνο σεντόνια και πετσέτες. Δεν υπάρχουν κλινοσκεπάσματα και επί πλέον μαξιλάρια. Αν χρειασθεί ο Πελάτης κάτι από αυτά ενημερώνει την Υποδοχή. Από τα δωμάτια έχουν αποσυρθεί όλα τα διακοσμητικά και περριτά αντικείμενα. Τα κοντρόλ τηλεόρασης και κλιματισμού καλύπτονται με μεμβράνη μιάς χρήσης. Στο δωμάτιο, εκτός από τα ατομικά είδη υγιεινής, υπάρχει και αντισηπτικό για τα χέρια.

- Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα εντός του δωματίου.

- Το Προσωπικό εισέρχεται στα δωμάτια καθημερινά μόνον για τα απολύτως απαραίτητα, όπως αποκομιδή σκουπιδιών, συμπλήρωση ειδών ατομικής υγιεινής και αλλαγή ιματισμού όταν είναι απαραίτητο. Ο Πελάτης φροντίζει ο ίδιος για την καθαριότητα του δωματίου και την τακτοποίηση των προσωπικών του αντικειμένων καθ΄ όλη την διάρκεια της διαμονής του.

- Συνιστάται η μη χρήση του κλιματιστικού. Σε περίπτωση που ο Πελάτης επιθυμεί την χρήση του, πρέπει να αερίζει καλά το δωμάτιο πριν και μετά την λειτουργία του.

- Στην τουαλέτα του δωματίου συνιστάται η εκκένωση της λεκάνης να πραγματοποιείται με κλειστό το καπάκι.

- Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση Πελατών σε άλλο δωμάτιο, παρά μόνον εάν πρόκειται για την ίδια οικογένεια. Δεν επιτρέπεται η φιλοξενία στο δωμάτιο επισκεπτών και άλλων προσώπων που δεν διαμένουν σε αυτό.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ - WC

- Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οι διάδρομοι των ορόφων καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε συνεχή βάση. Υπάρχει παντού σχετική σήμανση και συσκευές με αντισηπτικό υγρό για τα χέρια. Συνιστάται η χρήση αντισηπτικού πριν και μετά την επίσκεψη των κοινοχρήστων WC

ΠΑΡΚΙΝΓΚ

- Το Ξενοδοχείο διαθέτει ιδιόκτητο κλειστό πάρκινγκ σε απόσταση 300 μ. από το ξενοδοχείο. Η χρήση του είναι μόνο για τους Πελάτες του ξενοδοχείου και η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν. Ο Πελάτης πηγαίνει μόνος του κατόπιν οδηγιών της Υποδοχής. Υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

- Παρακαλούνται οι Πελάτες να τηρούν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας και τον κανονισμό λειτουργίας του Ξενοδοχείου σεβόμενοι πρωτίστως την δική τους ασφάλεια, αλλά και των υπολοίπων Πελατών και Προσωπικού.

- Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έναντι των ειδικών συνθηκών κρίνονται απαραίτητα για την ασφάλεια και απρόσκοπτη διαμονή όλων. Σε περίπτωση που Πελάτης αισθανθεί αδιαθεσία και έχει ίσως κάποια συμπτώματα του COVID-19 συνιστάται η απομόνωση του στο δωμάτιο και η άμεση ενημέρωση της Υποδοχής

Υπεύθυνος εφαρμογής του σχεδίου για την διαχείριση ύποπτου κρούσματος Αντώνιος Ζύμαρης
Τηλέφωνα καθ' όλο το 24ωρο : 24230 33423 και 6946 330681
Καλές διακοπές και καλή διαμονή ........ με ασφάλεια!